21 Nisan 2013 Pazar

PATATESLİ FIRIN KEBABI (İKİ YEMEK BİR ARADA)




 MALZEMELER:
750 gram dana kuşbaşı
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı limon suyu
5 tane büyük boy patates
3 tane orta boy soğan
1 büyük boy havuç
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
2-3 yemek kaşığı domates salçası veya  domates püresi
Tuz, karabiber
İsteğe göre baharat

HAZIRLANIŞI:

Bir saat önceden etleri  bir  tane doğranmış soğan, sirke veya limon suyu,tuz, biber ,baharat ile marine edelim.  Bir saat beklemeye bırakalımki  sosu ile iyice özleşsin. 
Ardından 1 adet soğanımızı jülyen şekilde dilimleyelim. 
Bir fırın tepsisine pişirme kağıdı serelim ve fırın torbasına soğanlarımızı ve etimizi  dolduralım. Patatesleri,havuçları ve soğanları küp küp doğrayalım. 
Üzerine  sıvı yağ ,tuz, karabiber ve domates salçasını serip karıştıralım. 
Ardından bir başka fırın torbasına doldurup ağzını kapatalım.

İki fırın torbamızı fırınınıza göre aynı  tepsi içerisindede pişirebilirsiniz. 
Eğer fırınınız o özellikleri yok ise ayrı ayrı da pişirebilirsiniz. 
Sıcaklığı ve pişme süresini fırınınıza göre ayarlayıp ara ara kontrol ederek pişirelim.

Fırından çıkan yemeklerimizi servis tabağına alıp üzerini süsleyerk servis yapalım.  
İsterseniz tek tabakta bir yemek olarak ister ayrı ayrı iki yemek olarak servis yapılabilir. 



AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder