750 gram dana kuşbaşı
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı limon suyu
5 tane büyük boy patates
3 tane orta boy soğan
1 büyük boy havuç
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
2-3 yemek kaşığı domates salçası veya domates püresi
Tuz, karabiber
İsteğe göre baharat
HAZIRLANIŞI:
Bir saat önceden etleri bir tane doğranmış soğan, sirke veya limon suyu,tuz, biber ,baharat ile marine edelim. Bir saat beklemeye bırakalımki sosu ile iyice özleşsin.
Ardından 1 adet soğanımızı jülyen şekilde dilimleyelim.
Bir fırın tepsisine pişirme kağıdı serelim ve fırın torbasına soğanlarımızı ve etimizi dolduralım. Patatesleri,havuçları ve soğanları küp küp doğrayalım.
Üzerine sıvı yağ ,tuz, karabiber ve domates salçasını serip karıştıralım.
Ardından bir başka fırın torbasına doldurup ağzını kapatalım.
İki fırın torbamızı fırınınıza göre aynı tepsi içerisindede pişirebilirsiniz.
Eğer fırınınız o özellikleri yok ise ayrı ayrı da pişirebilirsiniz.
Sıcaklığı ve pişme süresini fırınınıza göre ayarlayıp ara ara kontrol ederek pişirelim.
Fırından çıkan yemeklerimizi servis tabağına alıp üzerini süsleyerk servis yapalım.
İsterseniz tek tabakta bir yemek olarak ister ayrı ayrı iki yemek olarak servis yapılabilir.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder