HAMUR MALZEMELERİ:
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı kuru maya
Yaklaşık 3/4 fincan su
İÇ MALZEMELERİ:
2 adet orta boy soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
bir tutam tuz ve biber
8- 10 tane kadar mantar
1/4 çay kaşığı kurutulmuş kekik
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Taze maydanoz (isteğe bağlı)
SOS MALZEMELERİ
1 yemek kaşığı tereyağı
2-3 diş sarımsak
10 gram krem peynir
Yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI:
7-8 Saat önceden amurumuzun
malzemelerini karıştırıp yumuşak bir hamur elde edecek şekilde yoğuralım. Hamurumuzun ağzını bir kapakla kapatıp
beklemeye bırakalım.
Soğanlarımızı yarım
ay şeklinde doğrayalım ve iki yemek kaşığı zeytin yağı ile pembeleşinceye kadar
kavuralım.
Mantarlarımızıda jülyen doğrayıp ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı
zeytin yağı ile kavuralım.
Sarımsağı ezip tereyağında soteleyelim.
Süt , krem
peyniri ve tuzu da ekleyip orta ateşte çırpıcı ile sürekli çırparak 5 dakika
pişirelim.
İyic mayalanmış kabar kabar olmuş hamurumuzu unlu tezgaha alalım ve
beze haline getirelim.
Ellerimizle hamuru açalım boyutunu pizza tavası veya
tepsinize göre ayarlayabilirsiniz.
Ben 16 santimlik bir tepsi kullandım.
Hamurumuzu tepsiye alalım ve üzerine sosumuzu yayalım.
Daha sonra soğan ve
mantarlarımızı ekleyelim.
Son olarak kaşar rendemizide ekleyip önceden
ısıtılmış 500 derece fırında pişirelim.
Fırından çıkardıktan sonra üzerine maydanoz serpiştirip servis
yapalım.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder