15 Nisan 2013 Pazartesi

SOĞANLI MANTARLI PİZZA


HAMUR MALZEMELERİ:

2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı kuru maya
Yaklaşık 3/4 fincan su

İÇ MALZEMELERİ:

2 adet orta boy soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
bir tutam tuz ve biber
 8- 10 tane kadar mantar
1/4 çay kaşığı kurutulmuş kekik
1 su bardağı rendelenmiş  kaşar peyniri
Taze maydanoz (isteğe bağlı)

SOS MALZEMELERİ

1 yemek kaşığı tereyağı
2-3 diş sarımsak  
10 gram krem peynir
Yarım  su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI: 

7-8 Saat önceden  amurumuzun malzemelerini karıştırıp yumuşak bir hamur elde edecek şekilde yoğuralım.  Hamurumuzun ağzını bir kapakla kapatıp beklemeye bırakalım.
Soğanlarımızı  yarım ay şeklinde doğrayalım ve iki yemek kaşığı zeytin yağı ile pembeleşinceye kadar kavuralım.
Mantarlarımızıda jülyen doğrayıp ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı zeytin yağı ile kavuralım.
Sarımsağı ezip tereyağında soteleyelim. 
Süt , krem peyniri ve tuzu da ekleyip orta ateşte çırpıcı ile sürekli çırparak 5 dakika pişirelim. 
İyic mayalanmış kabar kabar olmuş hamurumuzu unlu tezgaha alalım ve beze haline getirelim. 
Ellerimizle hamuru açalım boyutunu pizza tavası veya tepsinize göre ayarlayabilirsiniz. 
Ben 16 santimlik bir tepsi kullandım. Hamurumuzu tepsiye alalım ve üzerine sosumuzu yayalım. 
Daha sonra soğan ve mantarlarımızı ekleyelim. 



Son olarak kaşar rendemizide ekleyip önceden ısıtılmış 500 derece fırında pişirelim.
Fırından çıkardıktan sonra  üzerine maydanoz serpiştirip servis yapalım.

AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder