13 Nisan 2013 Cumartesi

FÜME PEYNİRLİ FIRINDA PATATES




MALZEMELER:
8 adet büyük patates
 2-3 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
 2 Yemek kaşığı  tereyağı
70 gram füme peyniri
 Deniz tuzu
Taze çekilmiş karabiber
HAZIRLANIŞI:
Fırını 225 dereceye ayarlayalım.
Patatesleri  yıkayıp soyalım.
Altından düzce bir parça keselim ki tepside daha iyi dursun yuvarlanmasın. 
Patatesleri kesme tahtasına alıp,başından sonuna kadar dilimler gibi ama tam kesmeden yol yol keselim.
Yağlı kağıt serili bir tepsiye patatesleri düzenli olarak dizelim. 
Sarımsakları rendeleyip tereyağı ve zeytinyağı ile karıştıralım. 
Patates dilimlerinin aralarına sürelim. 
Karabiber ve tuz serpip dilimlediğimiz füme peynirinide  patates dilimlerinin arasına yerleştirelim. 
40 dakika pişirelim. Patateslerin dışı gevrek içi yumuşak olacak. 
Arzu ya göre üzerine kaşar rendesi de konulabilir.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder