13 Nisan 2013 Cumartesi

YULAF EZMELİ KURABİYE


MALZEMELER:


125 gr tereyağı
1/4 su bardağı esmer şeker
1 1/4 su bardağı un
1 avuç çekilmiş ceviz
1 çorba kaşığı rendelenmiş havuç
1/2 su bardağı yulaf ezmesi
1 çorba kaşığı portakal suyu
1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
Bir tutam tuz

HAZIRLANIŞI:

Yumuşak tereyağı ve iki tür şekeri de, kabarana kadar karıştıralım.
Yumurtalarıda ekleyip 2 dakika kadar daha karıştıralım.
Bir kapta un, yulaf ezmesi, kabartma tozu, tarçın ve tuzu, çırpma aletiyle çırpalım.
Un karışımını ekleyip pürüzsüz kovamdaki sulu hamur harcına dökelim. 
Hamur harcından bir dondurma kaşığı yardımıyla 24 küçük top yapıp pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye yerleştirelim.
 Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 190 derece fırında  10 dakika kadar pişirelim. 
İşte size eti burçak serisinden bir örnek.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder