15 Nisan 2013 Pazartesi

SEBZELİ DANA YAHNİ


MALZEMELER:


1buçuk kilo kadar dana kuşbaşı
1/4 su bardağı un
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 orta boy soğan
4 diş sarımsak  (isteğe bağlı)
3 yemek kaşığı  salça
3 su bardağı et suyu
1 bütün defne yaprağı
1 çay kaşığı kurutulmuş kekik
1 çay kaşığı kurutulmuş biberiye 
Taze çekilmiş kara biber
Yarım havuç
 1 orta boy patates
1 su bardağı dondurulmuş bezelye
3-4 dal maydanoz (isteğe bağlı)

HAZIRLANIŞI:

Etlerimizi bir kaba alıp unu ekleyip iyice karıştıralım. 
Etlerimizi geniş bir tava veya tencerenin içinde  2 yemek kaşığı zeytin yağı ile kavuralım.
 Tenceremiz yeterince geniş değilse yarıya bölüp iki defada kızartabiliriz. 
Bir başka tencerede küçük doğranmış soğanları ve ezilmiş sarımsağı kalan 2 yemek kaşığı zeytin yağı ile kavuralım. 
Üzerine tereyağı ve salçayıda ekleyip iyice karıştıralım. 
Üzerine et suyunu  ve baharatlarımızı ekleyelim.
 Et suyumuz az geldiye üzerine kaynamış su ilave edip kıvamını ayarlayabiliriz
Orta ateşte etlerimizi pişmeye bırakalım.
Diğer yanda sebzelerimizi çok küçük olmayacak çok büyük olmayacak orta halli doğrayalım.
Etimiz yarım saat piştikten sonra sebzeleri ekleyip 15-20 dakika daha  pişirelim. 
Tuz ve biberini ayarlayalım  ve ateşten alalım. Maydanozları kıyıp üzerine serpip servis yapalım.



NOT: dilerseniz etimizi pişirirken suyunu biraz daha az tutup koyu kıvamda yaparak pilav üstüde servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder