MALZEMELER:
1buçuk kilo kadar dana kuşbaşı
1/4 su bardağı un
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 orta boy soğan
4 diş sarımsak
(isteğe bağlı)
3 yemek kaşığı salça
3 su bardağı et suyu
1 bütün defne yaprağı
1 çay kaşığı kurutulmuş kekik
1 çay kaşığı kurutulmuş biberiye
Taze çekilmiş kara biber
Yarım havuç
1 orta boy patates
1 su bardağı dondurulmuş bezelye
3-4 dal maydanoz (isteğe bağlı)
HAZIRLANIŞI:
Etlerimizi bir kaba alıp unu ekleyip iyice karıştıralım.
Etlerimizi geniş bir tava veya tencerenin içinde 2 yemek kaşığı zeytin yağı ile kavuralım.
Tenceremiz yeterince geniş değilse yarıya bölüp iki defada kızartabiliriz.
Bir
başka tencerede küçük doğranmış soğanları ve ezilmiş sarımsağı kalan 2 yemek
kaşığı zeytin yağı ile kavuralım.
Üzerine tereyağı ve salçayıda ekleyip iyice
karıştıralım.
Üzerine et suyunu ve
baharatlarımızı ekleyelim.
Et suyumuz az geldiye üzerine kaynamış su ilave edip
kıvamını ayarlayabiliriz
Orta ateşte etlerimizi pişmeye bırakalım.
Diğer yanda
sebzelerimizi çok küçük olmayacak çok büyük olmayacak orta halli
doğrayalım.
Etimiz yarım saat piştikten sonra sebzeleri ekleyip 15-20 dakika
daha pişirelim.
Tuz ve biberini
ayarlayalım ve ateşten alalım.
Maydanozları kıyıp üzerine serpip servis yapalım.
NOT: dilerseniz etimizi pişirirken suyunu biraz daha az
tutup koyu kıvamda yaparak pilav üstüde servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder