18 Nisan 2013 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA


MALZEMELER:


1 Adet büyük soğan
2 Yemek kaşığı kuş üzümü
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Su bardağı pirinç
1 Su bardağı kaynamış su
2 Yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 Tatlı kaşığı tarçın
1 Yemek kaşığı limon suyu
1 Tatlı kaşığı nane
Tuz

HAZIRLANIŞI:

Soğanlar küp küp doğrayalım.
Tencereye zeytin yağını  koyup soğanları  ilave edelim ve ardından su ilave edip kapağı kapatalım.
Suyunu çekince fıstıklar ekleyelim.
Fıstıklar pembeleşinceye kadar kavuralım ve, pirinçleri ilave edip 3,4 dakika daha kavuralım.
Tencereye sıcak su ilave edelim ve kuş üzümü ile baharatları da ekleyip  suyunu çekene kadar pişirelim. Yapraklarımızı 10 dakika suda haşlayalım.
Yaprakları  tezgahımızın üzerine alalım.
Hazırladığımız harçtan yapraklarımızın içine koyup saralım ve tencereye dizelim.
Sarmaların üzerini geçmeyecek kadar su ve limon suyunu ekleyelim.
Sarmaların üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirelim ve üzerine sarma taşı yada ters çevrilmiş bir tabak kapatalım.Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. 
Servis tabağına alıp süsleyerek servis yapalım. 

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder