15 Nisan 2013 Pazartesi

ÇİKOLATALI PASTANE PASTASI





Merhaba arkadaşlar.Benim en çok aradığım ve özendiğim pastane pastalarıdır.
 Ama her zaman almak vede istediğin tadı bulmak mümkün olmuyodu.
Görüntü mükemmel ama tatlar herzaman mükemmel olmuyodu. 
Şimdi sizlere pastane pastası tarifi vereceğim.
 Pastane pastasını herkes yapabilir aslında, tek ihtiyacınız olan iyi malzeme.
Umarım memnun kalırsınız.

MALZEMELER:
6 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
170 gr tereyağı
1 çay bardağı süt
350 gr bitter çikolata
Yarım çay kaşığı tuz
2 su bardağı un
300 gram çilek
rendelenmiş taze hindistan cevizi(isteğe göre)
HAZIRLANIŞI:
Bir tencereye su koyalım ve içerisine daha küçük bir kab yerleştirip çikolatalarımızın yarısını benmari usulü eritelim. Çikolatalar  eridikçe içerisine yarım çay bardağı  süt ekleyerek  kıvamını açalım. 
Yumurtaların sarısı ile beyazını ayıralım. 
Üzerine toz şekeri ve oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyelim.
Bu malzemeleri  10 dakika mikserin yüksek hızıyla çırpalım.
Karışım krema kıvamını aldıktan sonra içerisine erittiğimiz  çikolatayı ekleyerek karıştıralım.
Çikolatamızın  ılınmış olmasına dikkat edelim ki yumurtalar pişmesin.
Ardından elenmiş unu  karışıma ekleyelim.
İyice karıştırdıktan sonra yumurta beyazının içerisine tuzu da ekleyerek mikser ile yüksek hızda iyice  köpürene kadar çırpalım. 
Yumurtanın beyazını da hazırlanan karışıma ekleyip  tahta kaşıkla karıştıralım.  
Kalp şeklinde bir kalıbı iyice yağlayıp üzerine hafif un serpelim ve hamuru kalıbımıza dökelim. 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika kadar  pişirelim. 
Pişmesi kalıbın büyüklüğüne küçüklüğüne göre değişebilir. 
Bunun için bir bıçakla pişip pişmediğini kontrol etmemiz daha doğru olur. 
Pişen keki soğumaya bırakalım ve soğuduktan sonra kalıptan çıkartalım. 
Kekin üzerine dökeceğimiz sosu hazırlamak için kalan çikolatayı da yine benmari usulü eritelim.
Ve yine yarım bardak sütümüzü ekleyerek kıvamını açalım.
Çikolatamız eridikten sonra ocaktan alıp sıcakken kekimizin üzerine güzelce dökelim. 
Döktüğümüz sos  soğuduktan sonra  üzerini  çileklerle ve rendelenmiş hindistan cevizi ile süsleyelim.
Bu malzemeler yoksa evde olan herhangi bir meyve veya pasta süsü ilede süsleyebiliriz.
Mutfakta çareler tükenmez hanımlar. 
Süsleme işlemide bittikten sonra kekimiz servise hazır.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder