13 Nisan 2013 Cumartesi

LAHANA SARMASI TARİFİ



Lahana sarması hemen herkesin sevdiği çok farklı bir lezzet. Bu gün eğer bilmeyenler varsa lahana sarması tarifi vericem. Ama öncelikle pir püf noktası belirteyim.Sarmalarımızın güzel şekil alması ve dağılmaması için;
Eğer bulabilirseniz içi gevşek tutmuş lahanaları tercih edin. Eğer bulamazsanız da lahanamızı sarma yapmadan iki üç gün önce alıp güneşte bekletmemiz yeterli olacaktır. Güneş lahana yapraklarını büzüştürdükçe daha güzel sarılıyor.Şimdiden kolay gelsin

MALZEMELER:


Orta boy  lahana
1 su bardağı pirinç
250 gr kıyma
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 orta boy soğan
maydanoz
Tuz, karabiber, kırmızıbiber

HAZIRLANIŞI: 

Lahana yapraklarımızı yıkayıp, büyükçe bir tencerede kaynayan suda haşlayalım.
Tencereden alıp soğuması için tekrar yıkayalım. 
Diğer yanda içimizi hazırlıyalım. 
Yıkayıp, süzdüğümüz pirince, kıymamızı, salçamızı, ince kıyılmış soğan ve maydanozumuzu, sıvıyağımızı, tuz ve baharatlarımızı ekleyip iyice karıştırıralım
Soğuyan lahana yapraklarını istenilen büyüklükte parçalara keselim ve her parçaya içten koyup  uzun veya muska şeklinde saralım. 
Sardığımız lahanaları, pişireceğimiz tencereye sıkı sıkı dizerek yerleştirelim.
1,5 su bardağı suya 1 tatlı kaşığı salça ekleyip, üzerine dökerek orta ateşte 30 dakika kadar pişirelim. 

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder