MALZEMELER:
500 gram un
300 gram şeker
150 gram tereyağı
4 yumurta
1 limon suyu ve rendelenmiş kabuğu
bir tutam tuz
vanilya 1 çay kaşığı
1 yemek kaşığı kabartma tozu
SÜSLEMESİ İÇİN:
50 gr krema
4 tane muz
4-5 tane kivi
4 incir
3 şeftali
100 gram kiraz
100 gr çilek
Bir dilim ananas yoksa portakal da olur
Bir kapta şeker Ile
yumurtayı çırpalım.
İyice karıştıktan sonra eritilmiş soğumuş tereyağını
ekleyelim.
Bir iki karıştırdıktan sonra limon suyu tuz ve vanilyayı da ekleyip
çırpalım.
Un ve kabartma tozunuda ekleyip karıştıralım.
Hamuru ikiye bölelim
ve farklı çaplarda yağlanmış iki tepsiye
veya kalıba dökelim.
Biri diğerinden biraz küçük olacak.
Orta sıcaklıktaki
fırında pişirelim.
Piştikten sonra fırını kapatıp 10 Dakika soğumaya alalım.
Bu
arada kremayı hazırlayalım.
Kremamızı hazır kullanacağımız için üzerindeki tarife göre hazırlayalım.
Pastamızın büyük olan parçasını alta yerleştirip üzerine kremayı yayalım.
Küçük
olan parçayıda üzerine yerleştirelim. Üzerine kalan kremamızı sürelim.
Halka
halka dilimlediğimiz meyvelerimizi en uçtan başlayarak dizelim.
Bir sıra muz
bir sıra kivi bir sıra şeftali şeklinde tüm meyvelerimizi dizelim.
Ortasına ananas
veya portakal dilimi koyalım.
Ortasındaki deliğede bir tatlı kaşığı reçel
koyalım.
Bir sıra da iki kat pastanın kenarında kalan boşluğa dizelim.
Ve muhteşem tatlımız muhteşem görüntüsüyle servise hazır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder