14 Nisan 2013 Pazar

CEVİZLİ RENKLİ KURABİYE TARİFİ




MALZEMELER:

3 yumurta 

2 bardak pudra şekeri

1 paket eritilmiş margarin

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin

2 yemek kaşığı kakao

Aldığı kadar un

isteğe göre bir miktar çekilmiş ceviz veya fındık

2 yemek kaşığı su 

HAZIRLANIŞI:



Yumurta ve şekeri  köpürünceye kadar çırpıalım.
Pudra şekeri vanilin ve eritilmiş margarini ekleyip karıştıralım.
Unu ve  kabartma tozunu eleyerek karıştıralım.
Fındık veya ceviz içinide ekleyelim  ve  yoğurmaya başlıyalım. 
Klasik hamur kıvamı  kulak memesi kıvamına getirene kadar un ilave edelim.
Hamuru 2  eşit parçaya ayıralım. 
Hamurlardan birine 2 yemek kaşığı kakao ve 2 yemek kaşığı su ekleyelim. 
Nemli bir bezle üzerini örtüp yarım saat  dinlendirelim.
Açma tahtasının üzerine alıp  kakaolu ve sade hamuru aynı ölçülerde  açalım. 
Hamurları üst üste koyup ikisini birlikte silindir şeklinde yuvarlayalım.  
Keskin bir bıçakla 1-2 santim genişliğinde dilimleyelim. 
Pişirme kağıdı serdiğimiz  veya margarinle yağladığımız fırın tepsisine dizelim.
170 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirelim.

NOT:İsterseniz gıda boyası kullanarak farklı renklerdede yapabilirsiniz.İstersenizde kurabiye kalıpları kullanarak farklı ve güzel şekiller elde edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder