8 Nisan 2013 Pazartesi

KÜMBET PASTA TARİFİ




MALZEMELER:


Pandispanya hamuru  için
 4 yumurta
 4 fincan toz şeker(kahve fincanı)
 4 fincan un
 Yarım paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 3 yemek kaşığı kakao



DOLGU İÇİN:

 1 paket vanilyalı puding
 2 su bardağı süt

KREMA İÇİN:

200 gr beyaz çikolata
1 su bardağı krema 
3 adet muz

HAZIRLANIŞI:

Yumurtalarla şekeri bir kapta iyice çırpalım.
 Elenmiş unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip tekrar çırpalım.
 Yağlı kağıt serili tepsiye karışımı aktaralım.
 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim.
 Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı gider gitmez yağlı kağıt yardımıyla rulo haline getirelim.
 Diğer tarafta puding malzemelerini tencereye aktaralım.
 Orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim.
 Pandispanyayı açıp üzerine çok kalın olmayacak şekilde sürelim.
 Tekrar sıkıca rulo yapıp 60 dakika kadar bekletelim.
 Derin bir kasenin içini streç film ile kaplayalım.
 Beklettiğiniz rulo pastayı ince dilimler halinde keselim.
 Kasenin her tarafını bu dilimlerle kaplayalım
 Muzları incece dilimleyelim.
 Kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtalım ve kırdığımız beyaz çikolatayı ekleyip eritelim.
Buzdolabında soğuttuktan sonra kabarıncaya kadar mikserle iyice çırpalım.
 Muz dilimlerini ekleyip karıştıralım ve hazırladığımız pastanın içine aktaralım.
 Kalan pasta dilimleri ile kapak yapalım ve streç filmin  kenarlarını üzerine kapatalım.
 Önce derin dondurucuda yaklaşık 3 saat daha sonra buzdolabında 3 saat dinlendirelim.
 Servis tabağına ters çevirip servis yapalım.

Bende tarifi bir internet sitesinde görüp yaptım çokta güzel oldu. Tavsiye ederim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder