9 Nisan 2013 Salı

FIRINDA DOMATES DOLMASI




MALZEMELER:

3 tane patlıcan
 8 tane büyük  domates
 Bir tutam tuz
 2 çorba kaşığı zeytinyağı
 Kızartmak için yağ
 1-2 diş ince doğranmış sarmısak,
 10-15 yaprak taze nane
1 kaşık ince doğranmış maydanoz

HAZIRLANIŞI:
Patlıcanları soyalım ve birer cm kalınlığında dilimleyelim.
Tuzlu suya koyup bir saat kadar bekletelim. Fırını 180 dereceye ısıtalım. Domateslerin üst kısımlarını keselim ve alt kısmın içini kaşıkla çıkaralım ve bir kenara ayıralım. Kabuklu kısımların üzerine yağ  ve tuz serpelim . Bir fırın kabına koyup fırında 10 dakika pişirelim. Tuzlu sudaki patlıcanları yıkayıp kâğıt havlu ile kurulayalım. Yağı geniş bir tavada kızdırıp patlıcanları yumuşayıncaya dek kızartalım. Patlıcanları irice doğrayıp  maydanozun yarısını, nane yaprağını ve defne yaprağını bir kaba koyup iyice karıştıralım. Domatesleri bu karışımla dolduralım. Üzerine kalan maydanozuda ekleyip tekrar fırına koyalım ve 5-10 dakika kızartalım. Sıcak olarak servis yapalım.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder